TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

MagElla Kert nyugalom gyógyfüvei magtrió

MagElla Kert nyugalom gyógyfüvei magtrió
MagElla Kert nyugalom gyógyfüvei magtrió
MagElla Kert nyugalom gyógyfüvei magtrió
MagElla Kert nyugalom gyógyfüvei magtrió
MagElla Kert nyugalom gyógyfüvei magtrió

A nyugalom gyógyfüvei

sárkányfű, macskagyökér, citromfű

gyógynövény vetőmagvak

Szellemi- és lelki gyensúlyunk visszanyerésében segít a sárkányfű és a citromfű teája, míg a macskagyökérnek valóban a gyökérteája tartalmaz gyógyhatást. Termesztésük során nem igényelnek sok gondoskodást, napos és félárnyékos helyen is megélnek a teraszon is.

A huminsav segíti a csírázást és serkenti a növény növekedését. Biogazdálkodásban is alkalmazható.

A vetőmagvak GMO és vegyszermentesek.

Bővebben
Raktáron
4 220 Ft
A vásárlásért járó pontok értéke: 42 Ft
Részletek

moldvai sárkányfű (Dracocephalum moldavica)

A sárkányfű teája megnyugtat, csökkenti a belső feszültségedet, szorongást és segít az elalvásban. Mindezek mellett finom ízű, keverheted kevésbé ízletes gyógyteákba ízjavítónak is. Önmagában élvezeti teaként is szörcsölgetheted citromos aromája miatt. Virágos hajtását szedd gyógyteának.

Nemcsak kertben, hanem teraszon cserépben is nevelheted, nagyon jó méhlegelő is. Napos és félárnyékos helyen is jól érzi magát.

Egyéves növény, amely 60-120 cm magasra is megnő, ezért támasztékkal is segítheted. Élénk kék-lila virágai  vannak (júniustól szeptemberig) friss citromillattal. Jól bírja a szárazságot,jó vízgazdálkodású talajt szereti, akár a homokon is megél.

Magvait szabadföldbe áprilistól vetheted 2-3 cm mélyre, a csírázás  10 C°-on már megindul, 12-15 nap alatt ki is kel.

Az üvegcse 2 g sárkányfű magot tartalmaz.

 

macskagyökér (Valeriana officinalis)

A növény gyöktörzséből, gyökereiből készült tea adja nyugtató és altató hatását. Fejfájás, frontérzékenység, fokozott feszültség, stressz, szorongás, idegi labilitás, ideges kimerültség, szellemi és fizikai túlterheltség ellen kúraszerűen használt teájával kiváló gyógyhatást érhetsz el. Csökkenti a szorongás- és félelemérzetet is.

Évelő növény, első évben tőlevélrózsát hozd, de a második évtől már 1-1,5 m magas szárat is nevel, virága fehéres, kellemes illatú. Ha kizárólag a gyökere miatt ülteted, akkor egyévesként is termeszthető, ebben az esetben ősszel ültesd ki és a következő nyár végén betakaríthatod gyökerét. Félárnyékos és jól öntözött helyet szereti jó tápanyagellátással.

Magvai fényre csírázóak, ezért vetésmélysége 0,5 cm. Szabadföldbe májusba vesd, vagy előtte üvegházban nevelj palántát márciustól.

Az üvegcse 2 g magot tartalmaz.

 

Melissa officinalis – citromfű

A citromfű leveléből készíts teát, amelyet kellemes íze miatt is fogyaszthatod, nem kell idegesnek, feszültnek és depressziósnak lenned mindehhez. Emellett emésztésjavító és puffadásgátló hatással is bír.  Kertben és erkélyen is könnyen nevelhető, szereti a napfényt, jó mézelő növény., de elviseli a félárnyékot is. Terjedő tövű, így óvatosan társítsd más növényekkel. Épp ezen tulajdonsága miatt önállóan cserépben biztonságosan megél.

Évelő növény, 50-60 cm magasra nő, fehér, apró virágai júliustól augusztusig nyílnak. Magját szabadba április végétől, május elejétől vetheted 0,5 - 1 cm mélyre, előtte azonban áztasd be 24 órára, mert hosszan és nehezen kel ki. Ha palántákat nevelsz, május második felében ültesd ki.

Az üvegcse 2 g citromfű magot tartalmaz.

 

Huminsav

 - serkenti a növények csírázását, növekedését, tápanyag felvételét és a gyökérképződést.

 - javítja a termés minőségét és mennyiségét, a növények ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben.

Alkalmazása:

vízben feloldva (1 g/2 liter) öntözd vele a növényt

 

Tartalom:

moldvai sárkányfű mag 2 g

macskagyökér mag 2 g

citromfű mag 2 g

3 db tölgyfa növényjelző

huminsav 20 g

ismertető kártyák

Adatok
Cikkszám
MEK008
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!