Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás 15.000 Ft felett!

Blog

Green Friday

Aura Natura
Aura Natura
2021.11.19 15:06
Green Friday

Valószínűleg hallottál már a Black Friday-ről, a Fekete Péntekről. De hallottál már a sokkal előremutatóbb, alternatív változatáról a Green Fiday-ről, a Zöld Péntekről? Nem? Akkor röviden bemutatjuk őket, és még néhány vásárlási tanácsot és egy remek zöld ajánlatot is adunk ráadásul!

 

MI AZ A BLACK FRIDAY?

Mivel a Hálaadás ünnepe csütörtökre esik, ezért az 1950-es években az amerikaiak nagy számban vettek ki másnapra szabadságot (vagy jelentettek beteget…), hogy kipihenjék az egész éjszakai evést-ivást. De azért is, hogy így hamarabb elkezdhessék a karácsonyi vásárolgatást. Az üzletek felfigyeltek az így megnövekedett pénteki forgalomra, és hogy a saját boltjukba csábítsák ezen a napon a vásárlókat, különböző kedvezményeket, ajánlatokat kezdtek kínálni.

Ez pedig lassan szokássá vált és az egész világon elterjedt.

 

A BLACK FRIDAY FEKETE OLDALA

A Black Friday hasznos marketing lehetőség sok vállalkozás számára, de kiterjedtsége és bonyolításának mikéntje miatt ökológiai szempontból mára az év legfeketébb napjává vált. Sok dolog nincs rendben a Fekete Péntekkel, de most csak az egyik aspektusára térjünk ki.

A vonzó Black Friday kedvezmények tömege megnehezíti a tudatos fogyasztói áttekintést, ami impulzív vásárláshoz vezet – gyakran olyan termékeket vásárolunk ilyenkor, amelyekre nincs igazán szükségünk, vagy ami még problematikusabb, olyan termékeket vásárolunk, amelyek semmilyen szempontból sincsenek pozitív hatással Bolygónk életműködésére. Túlfogyasztás, átgondolatlan vásárlás, hulladék- és környezetterhelés növekedése, ez csak néhány a Black Friday számos negatív következményeiből.

GREEN FRIDAY MINT ALTERNATÍVA

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hagyd abba a vásárlást, ne élj a különböző kereskedelmi akciókkal . Tudjuk, milyen nagyszerű érzés ajándékot vásárolni magadnak és szeretteidnek. Ezért soha nem mondanánk, hogy hagyd abba - csak lassíts le és válj éberebbé, tudatosabbá ebben az időszakban!

Itt lép színre a Zöld Péntek!

A Zöld Péntek első ötlete 2015-ben a Fekete Péntek elleni mozgalomként alakult ki. A Green Friday mozgalom támogatói a „vásárolj amíg el nem fogy” helyett tudatosabb és fenntarthatóbb vásárlásra ösztönzik az embereket. Ugyanakkor arra is, hogy időtrabló „shoppingolások” helyett több időt töltsenek szeretteikkel és többet látogassák a zöld természetet.

És mi is arra biztatunk, hogy fenntartható módon vásárolj!

NÉHÁNY VÁSÁRLÁSI TIPP, HOGY A BLACK FRIDAY ZÖLD LEGYEN

Tudod, mi történik, ha éhes vagy és elmész az élelmiszerboltba? Igen, sokkal több dologgal fogsz hazajönni, mint amennyire szükséged van. Hasonló elv érvényesül a vásárlásnál is: mielőtt belépsz egy (online) boltba, gondold át előre, hogy mire van szükséged! Így nem csak időt takarítasz meg, hanem csak azokat a termékeket fogod megvásárolni, amelyek valóban szerepelnek a listádon és valóban szükséged van rájuk. 

Online üzletben már az akciók indulása előtt lehetőséged van virtuális kosárba gyűjteni a termékeket, amelyet félre is tehetsz, hogy még egyszer átgondold a vásárlásodat. Talán ismered a néphagyományt: a döntéseinkre jó, ha előbb alszunk egyet előttük!

Ne csak az árat, hanem a minőséget is figyeld! Olvasd el alaposan a termékek leírásait, minőségi tanusítványait (kozmetikai termékeknél az összetevő listát is), és ne vásárolj olyan terméket, amelynek a minőségéről nem vagy meggyőződve, még akkor sem, ha rendkívül jó áron kapható.

A MI ZÖLD AJÁNLATUNK

A mi üzletünkben kizárólag a legmagasabb minőségű BIO kozmetikai és aromaterápiás termékekkel találkozol, amelyek vásárlásával nem csak a magad egészségének, hanem az egész Bolygónk jólétének a fenntartásához is a leghatékonyabb módon járulsz hozzá.

Termékeink döntő többsége az ökológiai gazdálkodás legprogresszívebb formájából, a biodinamikus gazdálkodásból származik. (Ha nem tudod mi az, akkor itt tudsz utána nézni: https://www.demeter.net/)

Ma a világ teljes mezőgazdasági területéhez viszonyítva elenyésző méretű termőföldön folyik biodinamikus gazdálkodás a világ több pontján. Kis gazdaságok, lelkes, elhivatott gazdákkal. Mi a munkánkkal ennek a gazdálkodási módnak a fennmaradását és elterjedését támogatjuk. Ezért köszönjük a magunk és mindazok nevében, akiknek a révén termékeink létrejönnek – biodinamikus gazdák, termékelőállítók -, ha a mi termékeinket választod!

KÖSZÖNJÜK!

És akkor jöjjön az ajánlatunk:

Idei Green Friday akciónk keretében, webáruházunkban 2021.11.23-tól 11.28-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg termékeinket!