TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

NATURREIN Fénygyökér por 50 g

Naturrein Fénygyökér por 50 g
NATURREIN Fénygyökér por 50 g

A fénygyökér-por napi fogyasztásra alkalmas és ajánlott. Javítható vele táplálékaink fényéter (prána) tartalma. Az egészséges életvitelben betöltött szerepét mára már számos tudományos vizsgálat is igazolta.

 

Bővebben
Márka :
Naturrein
Várható kiszállítás :
2024.07.23
Kiszerelés :
50 gr
További adatok
Nincs raktáron
8 970 Ft
Egységár: 179 Ft/gr
Nincs raktáron
A vásárlásért járó pontok értéke: 90 Ft
Részletek

A fénygyökér-por napi fogyasztásra alkalmas és ajánlott. Javítható vele táplálékaink fényéter (prána) tartalma. Az egészséges életvitelben betöltött szerepét mára már számos tudományos vizsgálat is igazolta.

 

A fénygyökér jelentősége a táplálkozásban 

A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer. 

A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. 

A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt. Egy kínai gyógynövénykönyv az alábbiakat írja róla: „Shan Yao-édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.” A taipei orvosi egyetem (Graduate Institure of Pharmacognoscy Science, Taipei Medical University, Taiwan) egyik felmérésében pedig a következőket írják: „A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immunerősítő.”

 

Összetevők: Speciális, növényfajnak megfelelő biodinamikus gazdálkodásból származó fénygyökér (Dioscorea batata, Lichtwurzel), szárított, porított formában.

Használat: Nem a mennyiség a döntő, hanem a rendszeres fogyasztás! Személyenként naponta egy késhegynyi mennyiség az ajánlott, optimális fogyasztási mennyiség. Önállóan is fogyasztható, vagy teába, kávéba, levesbe, müzlibe és egyéb ételeinkbe keverve fogyasztható.

A fénygyökér por semleges ízű, ételeink, italaink ízét nem változtatja meg.

 

Származási hely: Németország

Kiszerelés: 50 g, Fényvédő violett üvegben

Adatok
Cikkszám
N2712
INCI
Fénygyökér por: Dioscorea batatas
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!