TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Martina Gebhardt márka

 

...több. mint BIO!

  • Minden Martina Gebhardt termék a bio– és natúrkozmetikai minősítő rendszerek legszigorúbb kritériumrendszerét felvonultató Demeter-minősítéssel rendelkezik
  • A Martina Gebhardt kozmetikumok 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek, melynek több, mint 90%-a biodinamikus gazdálkodásból származik
  • A termékek nem tartalmaznak semmiféle kémiai szintetikus alapanyagot, természet azonos alapanyagot, titán-dioxidot, tartósítószert. Még a natúrkozmetikai iparban előszeretettel alkalmazott növényi glicerint, vagy természetes cukortenzideket sem használják fel alapanyagként! A krémek és a tejek egyedülálló módon alkohol nélkül készülnek.
  • Kizárólag olyan alapanyagokat használnak fel, amelyek miatt nem kínoznak és ölnek meg állatokat
  • A készítmények centrumában egyedülálló, saját módszerrel előállított spagírikus esszenciák állnak, melyek sejtszintű méregtelenítési és regeneráló, vitalizáló folyamatot képesek elindítani
  • A termékek előállítása során ritmikus, biodinamikus elveket követnek, melynél figyelembe veszik a természeti és kozmikus ritmusokat
  • A Martina Gebhardt kozmetikumok gyártásakor természetvédelmi területről származó forrásvizet használnak fel, melyet energetikailag is feltöltenek


Mi a spagírika?


A Martina Gebhardt termékek egy speciális növényfeldolgozási módszerrel, az ún. spagírikus eljárással készült esszenciákat is tartalmaznak.
A spagírika egy ősrégi előállítási módszernek a része, melynek a gyökereit az alkímiában találjuk. Itt a párlatokat és a növényi sókat (a tejes növény részeinek az elhamvasztásából kinyerve) használják fel. Ezzel azt kívánják elérni, hogy a kozmetikumokban lévő gyógynövények a bennük rejlő impulzusokat, az őket átható feldolgozási lépcsőfokok segítségével (melyek a Tűz a Föld a Levegő és a Víz elemeket reprezentálják) a felhasználók felé tovább tudják adni. Csak így lehet egy gyógyító folyamatot, illetve a kozmetikában egy kiegyensúlyozó és harmonizáló folyamatot elindítani. A bőr érzékelhetően kiegyensúlyozottabbá válik, és emiatt a káros környezeti hatásokkal szemben ellenállóbb lesz. A bőr sugárzóvá válik, és azt a hatást közvetíti, hogy az ember jól érzi magát a bőrében!


Hogyan készülnek a spagírikus esszenciák?


A saját laborból származó magas potenciállal rendelkező hatóanyagok előállítása során a növényeket desztilláljuk és hamvasztjuk, bonyolult és időigényes tisztítási és kalcinálási folyamatokban nyerjük ki valamennyi só közül a legtisztábbat: a növényi kristályesszenciát - „főnix a hamuból”. Ami a vegyész számára „csak” egy só, ebben a folyamatban a „föld emlékezete”, a regeneráció kulcsa.
 
Az előállítás egyes lépései:


A felhasznált növényi részek:

•    Gyökér: friss vagy szárított, tisztított és felaprított
•    Levél, szár: friss és felaprított
•    Virágok: friss és egész
•    Magok: szárított
 
Cefrézés


A növényi részeket forrásvízbe helyezzük és 20 – 28 C fok közötti hőmérsékleten 2-3 hétig erjesztjük. Nem használunk semmiféle erjesztési segédanyagokat. (Nem minden növényi kivonatot cefrézünk.)


 
Desztilláció


Az erjedés befejeztével, a cefrét desztilláljuk. Az ebből származó alkoholtartalmú és részben enyhén aromatikus desztillátumot violett-üvegekbe töltjük (Mercurius az éterikus Sulphurral).


 
Kalcináció


A maradék folyadékot, a benne lévő növényi részekkel kiszárítjuk, és ezt követően elhamvasztjuk és kalcináljuk. A hamuból, többszöri felöntés (desztillált vízzel), lassú beszárítás és az üledék kivonása után, nyerjük a növényi sót, az úgynevezett Sal-t. A Sal-t összekeverjük a desztilláció által létrejött Sulphurral és Mercuriussal, és az érési idő alatt (8-12 hét, mely idő alatt a só feloldódik) ritmikus időközönként összerázzuk. Az érési befejeztével leszűrjük és a kész spagírikus kivonatot violett-üvegekbe töltjük.

 
Hogyan hatnak a spagírikus esszenciák a bőrre?

 


Az esszenciák hatása a sejt-energetikai szinten alapul. Az alkalmazott desztillátumok és növényi sók által érjük el, hogy a kozmetikumokban lévő gyógynövények a bennük rejlő információkat az átfutott feldolgozási lépések révén (amelyeket az elemek – tűz, föld, levegő és víz – képviselnek) át tudják adni a felhasználóknak. Csak így indítható el a gyógyulási folyamat, illetve a kozmetikum kiegyenlítő és harmonizáló hatása.


Ezt a regenerációt azonban mindig megelőzi a „Sal” által beindított salaktalanítási folyamat. A sejt először kiválasztja a felesleges salakanyagokat és mérgeket. Ez a bőrsejtekre ugyanúgy érvényes, mint a test összes többi sejtjére. Fokozott folyadékbevitel és sós vizes (Holt Tengeri só) fürdők elősegítik a tisztulási és regenerációs folyamatot. A bőr a pórusok kitágulásával reagálhat, de nem mindig tud gond nélkül távozni a salakanyag a bőrön keresztül, így lehetséges a bőrkép kezdeti rosszabbodása, pattanások és irritációk formájában.
A méregtelenítést és salaktalanítást követően magától beindul a regeneráció. Fontos, ezt a folyamatot nem megzavarni, pl. tartósítószereket tartalmazó kozmetikumokkal, mivel a bőr újonnan kialakuló természetes immunrendszere nagyon érzékeny és könnyen kibillen az egyensúlyából.


Ha a salaktalanítási folyamat sejtszinten megtörtént, a sejt fel tudja venni a számára szükséges anyagokat és így, megtalálja a saját természetes egyensúlyát. A bőr érezhetően kiegyensúlyozottabb és jobban tud védekezni a káros környezeti hatások ellen. Jobb lesz a kisugárzása és azt az érzést közvetíti, hogy jól érzi magát a bőrében.