A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer. A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt.
„Shan Yao-édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.”
„A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immuntonikum.”
„Naturrein – természetes tisztaság” azt jelenti, hogy minden termékben pontosan meghatározott kritériumoknak kell megfelelnie: