TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Naturrein márka

A fénygyökér jelentősége a táplálkozásban

 

A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer. A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt.


Egy kínai gyógynövénykönyv az alábbiakat írja róla:

 

„Shan Yao-édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.”

 

A taipei orvosi egyetem (Graduate Institure of Pharmacognoscy Science, Taipei Medical University, Taiwan) egyik felmérésében pedig a következőket írják:

 

„A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immuntonikum.”

A Naturrein Fénygyökér termékek gyártója az Imton GmbH

 

„Naturrein – természetes tisztaság” azt jelenti, hogy minden termékben pontosan meghatározott kritériumoknak kell megfelelnie:

  • Az általunk felhasznált valamennyi nyersanyag rendkívül magas minőséget képvisel
  • Nem használunk sem ipari, sem mesterséges segédanyagokat, tartósítószereket és színezéket sem
  • A nyersanyagok messzemenően természetesek maradnak feldolgozás során, hogy az embert fogyasztásuk ne károsítsa, hanem élővé, elevenné tegye
  • A növények termesztésének fenntarthatónak kell lennie és legalább a bio-minősítéssel rendelkeznie
  • Valamennyi termékünket kézi munkával saját fejlesztésű receptúrák alapján készítjük, „naturrein” összetevőkből
  • Cégünk etikája a következő alapelvekre épül: egészség, környezetvédelem és testvériesség
  • Nálunk a termék és a mögötte álló ember van az előtérben, nem az ár