Szűrés

Ár
1 790 Ft - 10 825 Ft

TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Aromakonyha

A légtérillatosításban és a kozmetikában már régóta rendkívül kedveltek az illóolajok. Aki szívesen veszi körbe magát természetesen tiszta illatokkal, mindenképpen tegyen egy kirándulást az aromakonyhába is. 100%-ban természetes és tiszta bioaromák, melyek felpezsdítik a szellemet és a hangulatot, életet és színt visznek a konyhába. BALDINI BIOAROMÁK –élelmiszerminősítésű tiszta ehető bio-illóolajok
 Ételek és italok készítésekor nemcsak az orrunkkal érzékeljük az értékes eszenciákat, hanem ízlelőbimbóinkkal is. Természetesen friss növényekkel és fűszerekkel főzni egészen különleges élmény, de ezek nem mindig állnak rendelkezésre és főleg nem a megfelelő és kívánt minőségben! Abban az esetben is nagyon praktikus az ehető illóolajok használata, ha egy hozzávalót, fűszert csak nagyon ritkán és kis mennyiségben használunk, mert a kis üvegcsékben, lezárt állapotban sokáig eltarthatók minőségromlás nélkül.
Ha egyszer belépett valaki a természetes aromakonyha világába, hamarosan azon veszi észre magát, hogy saját változatokat, kreációkat fejleszt ki.

 

A természetes aromák felpezsdítik a szellemet és a hangulatot, életet és színt visznek a konyhába. Néhány csepp rózsa elrepít Arábiába, a levendula és a rozmaring segítségével pillanatok alatt a Provence-ban érezhetjük magunkat. Az illatok emlékeket és érzéseket hívnak elő és gazdagítják az érzékszervi tapasztalatokat a konyhában! Aminek jó az illata, az az ízlelőbimbóknak is kedves! Ezt egyre több szenvedélyes illatrajongó is tudja már, hiszen rendkívül kifinomult szaglást fejlesztettek ki az aromakonyha tiszta bio-olajai tekintetében. Az ételek és italok ízesítése tiszta illóolajokkal egyre népszerűbb. Ez a hozzáértő amatőr szakács számára nem csoda, mert a természetes aromáknak számos előnye van: az ánizs, a szegfűszeg, a rozmaring vagy a vanília, a fahéj és a gyömbér közismert fűszerek, amelyek az aromaterápia szerelmeseinek általában már készleten vannak, mivel kiválóan alkalmasak kozmetikai célokra és légtérillatosításra is. A fűszeres illóolajok nagyon sokrétűen felhasználhatók az aromakonyhában és összehasonlítva a friss vagy szárított növényekkel átlagos eltarthatósági idejük sokkal hosszabb, két-három év. Különösen a karácsonyi szezonban a tipikus téli aromák kellemesen meleg és meghitt hangulatot teremtenek. A frissen sült sütemények illata becsábít a meleg szobába. Amikor kint kellemetlenül hideg van, egy meleg leves vagy aromás puncs belülről melegítenek fel! Alapvetően nem is lehet elrontani, ha az alábbi 3 alapszabályt betartjuk:
Kizárólag élelmiszerként engedélyezett 100 % tisztaságú, természetes aromákat használjunk, legjobb ha bio-minőségben.
•Az olajokat soha ne cseppentsük közvetlenül az ételekbe, italokba, mindig csak hígítva szirupba, mézbe, túróba, tejszínbe, olajba, stb. keverve, ezzel megelőzhető, hogy túladagoljuk. Cseppentsük a kívánt mennyiséget egy kanálba, mielőtt az ételbe tennénk.
• Az olajokat mindig a főzési idő végén adjuk hozzá az ételhez és nagyon takarékosan adagoljuk. Ha sütéshez használjuk az aromákat, például kenyerekhez vagy süteményekhez, lehet kicsit nagyobb mennyiséget beletenni, mert a sütésnél, hő hatására valamennyi aroma elillan.