TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

MagElla Kert

A MagElla Kert gondolata a városi lét adta kert-szűke és a saját termesztésű zöldség-fűszer-gyógynövény hiányának érzéséből született. Mindenki tud keríteni legalább egy cserepet, amelyben termeszthet koktélparadicsomot vagy rukkolát, de akár néhány gyógynövényt is. Ha már teraszunk is van, igazi paradicsomot hozhatunk létre, a szó átvitt és konkrét értelmében is. Az aprócska kerttulajdonosok pedig akár földbirtokosnak is érezhetik magukat a lehetőségeket illetően.

Ezen gondolatok jegyében születtek meg magtrió válogatásaim. A zöldség- és fűszer vetőmag trióik változatos, de egyszerűen termeszthető összeállításokat tartalmaznak.

Gyógynövényeket is meghívhatsz magadhoz a teraszra, így a frissen szedett növényekből készített teák gyógyító hatását élvezheted. A gyógynövény-magtrió a legalapvetőbb gondokra adnak gyógyírt – megfázás, stressz, női problémák.

Minden dobozban háromféle növény vetőmagvait csomagoltam össze, amelyek egy kis segítséget is kapnak a csírázáshoz és a fejlődéséhez huminsav formájában. Ahhoz, hogy tudjuk, melyik növény kihajtására várunk, egy-egy tölgyfa növényjelző is került a dobozba. Az anyagválasztás tudatosan tölgyfa, amely keményfa, éveken keresztül lehet használni.

A magtrió vetőmagvak GMO- és vegyszermentesek. A huminsav biotermesztésben is használható.

A csomagolásnál igyekeztem elkerülni a nem újrahasznosítható műanyag, sőt, egyáltalán a műanyag használatát, ezért papír, üveg és parafa a csomagolóanyag.

A lelkünknek virágokra is nagyon nagy szükséges van – ezzel közös nevezőre juthatunk a méhecskékkel. Háromféle magmix készült vadvirágmagok összeállításával, ahol a hengerdobozok 6-10-12 féle vadvirág, köztük gyógynövények összekevert magvait tartalmazza 20-25 m2-nyi felületre. A keverék nem tartalmaz fűmagot, elvetésével gazdagon virágzó kertrész lesz a jutalom. Javaslom akár egy nagyobb cserépben is kipróbálni.

A magvak gyűjtöttek és termesztettek, GMO- és vegyszermentesek. A csomagolás ebben az esetben barna nátron papírhenger.

MagElla