TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Blog

Wessobrunn Kolostor a Martina Gebhardt GmbH székhelye

Aura Natura
Aura Natura
2020.11.12 12:32
Wessobrunn Kolostor a Martina Gebhardt GmbH székhelye

Sok évszázadon keresztül a wessobrunni kolostor az éltető spiritualitás, az inspiráló találkozások és a szívélyes vendégszeretet helyszíne volt. A bencés rendi nővérek az „ora et labora” alapelvhez hűen életüket teljes egészében Isten és az emberek szolgálatába állították.

A biodinamikus mozgalom úttörője és natúrkozmetikum gyártó Martina Gebhardt a Wessobrunn kolostort választotta új cégközpontnak, és aláírta az adásvételi szerződést a tutzing-i bencés rendi zárdafőnöknővel és nővérrel, Hildegard Jansing-gel. Noha a Wessobrunn kolostor a jelenlegi céghelytől csupán 7 km-re, délre esik, Martina Gebhardt-nak soha nem jutott volna eszébe, hogy ez a csodaszép épület eladó lenne: “A történelmi épületek iránti szenvedélyem és a hagyományos receptúrák utáni kutatásom gyakran kolostorokhoz vezetett. Arról, hogy ez a különleges hely legyen az új céghelyünk, soha nem mertem álmodni.”       

Sok évszázadon keresztül a wessobrunni kolostor az éltető spiritualitás, az inspiráló találkozások és a szívélyes vendégszeretet helyszíne volt. A bencés rendi nővérek az „ora et labora” alapelvhez hűen életüket teljes egészében Isten és az emberek szolgálatába állították. Most az épület nagy részét új élettel szeretnénk megtölteni. Élettel, amely a nővérek szellemét követi és megőrzi eme egyedülálló hely belső és külső szépségét.    

Természet és szépség

“Aminek különösen örülök, az a három artézi kút” – meséli Martina Gebhardt. “Ez volt az oka a kolostor építésének 1300 évvel ezelőtt. Természetesen használni fogjuk a termékeinkhez ezt a híres forrásvizet, ahogy a gyógynövényeket a kolostor kertjéből, frissen feldolgozva és magától értetődően biodinamikus gazdálkodásból.”  Martina Gebhardt mindig szerette a történelmi épületeket. “Egyszerűen összhangban vannak számomra az arányok és ez a hihetetlen odaadás a részletek iránt.” Meg van győződve arról, hogy a kolostor lakóinak gondolatai és imái évszázadok óta jelen vannak a falak között, és hozzájárulnak az épület békés kisugárzásához.      

Hogy hogyan lehet a kozmetikumgyártást a keresztárkádok közé elhelyezni, egy különleges kihívás Martina Gebhardt számára. Optimistán áll ehhez a feladathoz, hiszen a jelenlegi céghely Rott-ban, egy 850 éves parasztudvarban van, amely a szigorú GMP gyártás (helyes gyártási gyakorlat) követelményeinek eleget tesz. 

  

MUNKA, ÉLET ÉS KULTÚRA A TERMÉSZETTEL ÖSSZHANGBAN

A wessobrunni kolostor olyan kulturális és építészeti gazdagsággal rendelkezik, amelyet minden tekintetben meg szeretnék tartani és tovább szeretnék vinni. A vízióm az, hogy a hagyományokban gazdag épületeket és földbirtokot az ember és a természet javára hasznosítsuk.

Három terület alkotja a koncepcióm gerincét:

  1. Munka Wessobrunnban: „Ora et Labora” a mai időkben!” Szeretném a kolostor történelmi koncepcióját megragadni és korszerűen kibővíteni. Ennek jegyében műhelyek és kertek kerülnek kialakításra munkaközösségek keretében, amelyek a rendnővérek humanisztikus értékeihez hűek maradnak és elkötelezettek a fenntarthatóság mellett.
  2. Élet Wessobrunnban: „Ápold a gyökereidet és nyújtózz a nap felé!” A wessobrunni kolostort egy olyan inspiráló hellyé is szeretném tenni, ahol az emberek ideológiai áthatásoktól mentesen, szabadon találkozhatnak és fejlődhetnek. Meg szeretném hívni őket ide, hogy megtalálhassák a befelé vezető utat és hasonló gondolkodásúakkal párbeszédet kezdhessenek, folytathassanak.
  3. Kultúra Wessobrunnban: „Hagyd magad inspirálni és bontakoztasd ki alkotóerőidet!”. Az én víziómban a kolostor művészeti és kulturális helyszín is. Műtermeket és kiállítótermeket látok, de egy színpadot is különleges koncertekkel és egy múzeumot, amely a Bencés-rend történetét dokumentálná.    

Hely az új és a tradicionális számára   

Martina Gebhardt számára nagyon fontos, hogy a kolostor szabadon látogatható maradjon. Szemináriumok és rendezvények helyszíne lesz, továbbá rendelkezésre áll a Szent Jakab-út zarándokai számára ott éjszakázni. Tervezik, hogy a gyógynövény-termesztés mellett a helyiségeket a fenntartható fejlődés jegyében dolgozó kézművesek töltik meg. A helyiségek és a fénnyel elárasztott műtermek kitűnően alkalmasak a művészet és a kultúra számára.     

A Martina Gebhardt márkanév alatt több mint 30 éve gyártanak és forgalmaznak kiváló minőségű natúrkozmetikumokat, amelyek ma a biodinamikus termesztésnek és feldolgozásnak köszönhetően Demeter minősítéssel rendelkeznek. A bajor Rott-ban – Landsberg am Lech és Weilheim között – több mint 140 arc- és testápoló terméket állítanak elő és forgalmaznak az egész világon. 

https://www.klosterwessobrunn.de/