TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Blog

A papaja előnyei a bőrápolásban és az AHURA natúrkozmetikumokban.

Aura Natura
Aura Natura
2020.11.23 15:41
A papaja előnyei a bőrápolásban és az AHURA natúrkozmetikumokban.

Kolumbusz Kristóf az „angyalok gyümölcsének” nevezte el, amikor először ismerkedett meg vele:  ő a papaja (Carica papaya). Az elnevezés talán nem véletlen, hiszen a papaja gyümölcs fogyasztása rengeteg jótékony hatással bír az emberi szervezetre, ezért az utóbbi évek kutatásai alapján már gyógynövényként is nyilvántartják a világ számos helyén. Rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban – például már egy kis adag papaja fogyasztása is fedezi az ajánlott napi C-vitamin szükségletünk 300%-át -, erőteljes antioxidáns hatású, emésztésjavító, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, immunerősítő és a Floridai Egyetem kutatásai alapján még a rákkal szembeni gyógyító, megelőző hatása is igazolást nyert.

Az utóbbi években kezdtek felfigyelni sokrétű előnyös hatására a bőrápolásban, amelyek közül néhány egészen meglepő lehet.

 

Bőrmegújító, hámlasztó hatás.

A papaja gyümölcsének a héja egy enzimet tartalmaz, a papaint, amely magáról a növényről kapta a nevét. A papain egy fehérjebontó enzim, amely többek között elősegíti az elöregedett felhámsejtek leválását a bőr felszínéről. A papaja kivonatát bőrápoló készítményekben alkalmazva így egy enyhe hámlasztó hatást érhetünk el, melynek révén a bőr rövid időn belül selymessé és puha tapintatúvá válik. Hosszabb távon pedig az érett bőr ápolásában van ennek a hatásnak elsődleges jelentősége, mivel az életkor előre haladtával a felhám megújulása lelassul. A gyengéd hámlasztó hatású papaja kivonattal, megfelelő kivonat formában és hatóanyag kombinációban alkalmazva, ilyenkor arra ösztönözzük a bőrt, hogy a gyorsabban leváló, keratinizálódott felhámsejteket minél hamarabb pótolja, így pedig beindítjuk a bőr önmegújító, regeneráló folyamatait. Ezért a papaja gyümölcskivonat kiváló alapanyaga az érett, lelassult életfolyamatokkal jellemezhető bőr ápolásának.

Hidratáló, bőröregedést, ráncképződést gátló hatás.

A papain enzim másik hatása, hogy fokozza a bőr irharétegében a kollagén nevű fehérje termelődését. Bőrünk feszességéért, ellenállóképességéért a középső bőrréteg, az irha felel, amelynek egy finom rostrendszer képezi az alapját. Az irha rostrendszerének struktúráját két fehérje, a rugalmas, nagy szakítószilárdságú és a nedvesség megtartásában fő szerepet játszó kollagén, valamint a rugalmas elasztin adja. Az életkor előrehaladtával természetes módon csökken a kollagén előállítása az irhában, így a bőr veszít nedvességmegtartó képességéből és ezért kezdenek kialakulni 30-40 éves korunk körül az első szarkalábak, ráncok főleg az arcbőrünk bizonyos területein. Idősebb korban pedig folyamatosan tovább vékonyodik, szárad a bőr, nőknél pedig még a menopauza időszaka hoz drasztikus változást a bőr állapotképében a hirtelen mérséklődő kollagén termelődés következményeként.

A papaja kivonat klinikai tesztekkel igazoltan képes fokozni a kollagén termelődését a bőrben, így javítja a bőr nedvességmegtartó képességét, gátolja a ráncképződést. A papaja ezért kiváló alapanyaga a kiszáradásra, ráncképződésre hajlamos bőr számára készített kozmetikumoknak.

Bőrhalványító, pigmentfolt kiegyenlítő hatás.

A papaja rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz természetes A- és C-vitamint, melyek szinergiában a papain enzimmel elősegítik a bőrön található nemkívánt pigmentfoltok elhalványodását. A papaja kivonat rendszeres alkalmazásával így egységes, kiegyenlített tónusú bőrkép idézhető elő.

Szabályozza a pattanások kialakulását, sebgyógyító hatású.

A papja gyümölcs teljes kivonata (gyümölcshús, héj, mag) gátolja az aknés bőrkép kialakulását, a pattanások kitörését. Gyulladáscsökkentő hatású, így a már kialakult pattanások kezelésére is alkalmas.

Ugyancsak klinikai tesztekkel igazolták a papain sebgyógyító hatását is, amelynek alkalmazása révén sikerült jelentősen enyhíteni a hipertrófiás hegeket.

Arcszőrzet növekedését gátló hatás.

Egyes tanulmányok szerint a papaja kivonatának kifejezett szőrnövekedést gátló hatása van, amelynek elsősorban az arcon megjelenő, nemkívánatos szőrzet természetes háttérbe szorításában van jelentősége. A papaja erőteljes enzimjei ugyanis meggyengítik a szőrtüszőket, amelyekből így fokozatosan kihullik a szőr, majd a továbbiakban meggátolják, hogy azokban a szőr ismét növekedésnek induljon. A papaja kivonat ezt a hatását külsőleg, főleg magasabb koncentrációban és hosszabb hatóidőn át alkalmazva (pl. arcmaszkokban) fejti ki hatékonyan.

Antioxidáns és bőrtápláló hatás.

A papaja gyümölcse rendkívül gazdag antioxidánsokban (például magasabb a béta-karotin tartalma, mint a sárgarépának), vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek az összetevői jótékonyan segítik elő a bőr táplálkozását, ellenállóképességének fenntartását.

Antioxidáns hatása révén a papaja kivonat kiválóan alkalmas a napkárosított bőr kezelésére, illetve a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére.

AHURA Papaja-rózsa termékcsalád

A legtöbb neves natúrkozmetikai márka rendelkezik a rózsa különböző kivonataira alapozott termékkel, kihasználva ennek a növénynek az erőteljes kiegyenlítő, harmonizáló hatását. Az AHURA Papaja-Rózsa termékcsaládjában a bio papajából készült gyümölcskivonat fent részletezett jótékony bőrápoló hatásai egyesülnek szinergikusan a rózsa már jól ismert sajátosságaival. Az eredmény: egy kivételes hatékonyságú biokozmetikai termékcsalád, amelyet a következő bőrállapotok esetén javaslunk:

  • Érett, rugalmasságát vesztett, ráncképződésre hajlamos bőr
  • Száraz, érzékeny bőr
  • Allergiára hajlamos bőr
  • Érett, de tisztátalanságok, aknék kialakulására hajlamos bőr
  • Pigmentfoltokkal tarkított bőr
  • Napkárosított bőr
  • Heges bőr
  • Mindenkinek, aki most ismerkedik az AHURA márkával

Az Ahura papaja termékeink az alábbi linkekekn találhatók: