Szűrés

Ár
2 775 Ft - 28 190 Ft
Minősítés

TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Illóolajok

Az legmagasabb minőségben előállított, 100% tisztaságú illóolajok széles választéka az aromaterápia kedvelőinek! "Az illóolajok, több mint aromaanyagok légtereink illatosítására. Az emberiség azon manifesztálódott álma, hogy befogja a természet illatait. A befogott illatok, virágokból, növényekből, gyökerekből talán kódolt üzenetek, amelyekkel a természet vissza akarja vezetni az embert gyökereihez. Amennyiben ez így van, úgy az aromaterápia a jövő gyógyító kommunikációs eszköze lenne, amelynek segítségével a természet és az ember újra egymásra találhatna.” Axel Meyer
Az illóolajok illékony esszenciák, amelyeket növények vagy növényrészek vízgőz-desztillálásával, extrahálásával vagy préselésével nyernek, vagy szintetikusan is előállíthatók. Gyorsan elpárolognak és maradványok nélkül, ellentétben a zsíros olajokkal, például olívaolajjal vagy mandulaolajjal.
Az illóolajok közvetlenül hatnak az agyra és rajta keresztül számos pszichés, emocionális és fizikai vezérlőmechanizmust befolyásolnak, amelyek irányítanak bennünket anélkül, hogy annak tudatában lennénk. Az illóolajok rendkívül sokrétűen alkalmazhatók, nemcsak légtérillatosításra alkalmasak, hanem például kiválóak illatos fürdők és természetes test- és masszázsolajok készítésére, bőrápolásra, inhaláláshoz.
 
Felmérések igazolták, hogy még az illatok szerelmesei is csak nehezen tudják megkülönböztetni egymástól a tiszta, természetes illatokat és szintetikus vagy természetazonos, laboratóriumi úton előállított „ikreiket”. Sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy például a gyöngyvirág vagy az orgona képtelen illóolajat előállítani, így nincs is természetes illatkivonatuk. Amiket ilyen néven árusítanak az üzletek polcain, nem mások mint tisztán laboratóriumi úton előállított szintetikus vagy természetazonos kreálmányok. Különbség a természetes illóolajok között
De még a természetes illóolajok között is nagy különbségek tapasztalhatók. Az illóolajok minőségét számos olyan tényező befolyásolja, amelyek nem mindig egyértelműek a fogyasztó számára.
A minőség egyik tényezője az aromás növények származása és termesztési módja, amelyekből az értékes illóolajokat kinyerik. Az eredet és a termesztési mód a következőképpen különböztethető meg:
Vadontermő és vadon gyűjtött növény
Biodinamikus (Demeter) gazdálkodás
Ellenőrzött biogazdálkodás
Hagyományos termesztés
A vadon élő növényekből származó illóolajok általában nagyon magas minőségűek, mivel ezek a növények természetes élőhelyükön, háborítatlan körülmények között nőttek fel. Azonban vannak olyan vállalatok, amelyeknek csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésükre vadon termő növény, amelyet az ausztráliai teafa példája szemléltet a legjobban. A növekvő igények miatt ezek a vállalatok olyan nagymértékű gyűjtést végeztek, ami már az egész teafa populáció létét veszélybe sodorta. A megoldás az ilyen esetekben a növények lehetőleg biodinamikus vagy bio termesztése. Főként a Demeter, valamint az organikus gazdálkodásból származó olajok szintén nagyon magas minőségűek a növényfajoknak megfelelő és méregmentes termesztési kultúrák miatt, ám ezek még mindig nem képesek önmagukban egyértelműen meghatározni egy minőségi szabványt az illóolajok esetében. Ez részben azért van, mert a speciális termesztési kultúra, a megfelelő fajtájú növények és vetőmagjuk kiválasztása és különösen a lepárlás módja valódi művészet, amelyet a termelők nemzedékről nemzedékre hagyományoznak át. Noha a növények eredete és művelési módja döntően befolyásolja az illóolajok minőségét, mégis a legfontosabb minőségi szempont az illóolajok tisztasága. Mivel az illóolajok rendkívül értékes kivonatok, a legtöbb nagykereskedő számára triviális kérdés a különböző esszenciák higítása. Ez ráadásul jogilag is legitim eljárás a törvénykezésünkben lévő, az illóolajok minőségére vonatkozó jogi szabályok hiánya miatt. Ha például az Európai Gyógyszerkönyv (EuAB) szerint egy higított citromolaj alacsony citrál-tartalommal rendelkezik, akkor szintetikus citrállal legálisan „feljavítható”, és sokan teszik is ezt anélkül, hogy bárki észrevenné. A hiteles aromaterápiához alkalmatlan szintetikus és higított illóolajok természetesen gyakran sokkal olcsóbbak, mint a természetes illóolajok.

Mindez azt mutatja, hogy rendkívül fontos a termékeikről teljes és átfogó tájékoztatást nyújtó, valamint független szervezetek minőségellenőrzése révén tanúsított olyan gyártókra való összpontosítás illóolajaink vásárlása során, amelyek egyértelműen garantálják illóolajaik tisztaságát és természetességét. Ne hagyjuk, hogy az orrunknál fogva vezessenek minket!