Szűrés

Ár
2 870 Ft - 24 500 Ft
Márka

TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Levendulás termékek

A levendula felhasználása rendkívül változatos. Légzési nehézség, idegesség, izgalom és álmatlanság esetén nyugtató és ellazító. Néhány csepp az illatmécsesbe, vagy illatpárnán segít könnyebben elaludni. Kiegyensúlyozó hatású, stresszhelyzetben megnyugtat, de melankólia esetén és fájdalmakkal terhelt életszakaszokban felélénkít, felfrissít és felépít minket. Bőrápoló tulajdonsága miatt az alapolajban hígított levendulát gyakran használják a bőr regenerálására, például napozás után.

Ebben a kategóriában azokat a termékeinket gyűjtöttük össze, amelyekben meghatározó összetevő a levendula. Jó válogátást kívánunk!

 

100%-os tisztaságú, természetes eredetű illóolaj, ellenőrzött biodinamikus (Demeter) termesztésből. Egy darabka Franciaország Detmoldban: Otthonunk La Petite Provence! Legújabb projektünkkel a saját régiónkat szeretnénk megváltoztatni, legalább egy kicsit! Ugyanis szűkebb hazánkban, Lipperland régióban sajnos még mindig a mezőgazdasági területek 96%-át konvencionális módon, peszticidek alkalmazásával művelik! Ezzel nem csak a talajvizet mérgezik meg, hanem a talajt is megfertőzik és szennyezik a levegőt. Röviden: beteggé tesznek bennünket és megfosztják gyermekeinket és unokáinkat egy élhető jövő lehetőségétől.

Ezen szeretnénk változtatni! 2014 szeptemberében egy biogazdával együtt elültettük az első 50.000 tő biolevendulát egy köves szántóföldön a legjobb dél-nyugati lejtős fekvéssel. Rengeteg úttörőmunka és kéziszüret után kinyertük az első német bio-levendulaolajat az új, saját vízgőz lepárlónkban. 5 év elteltével levendula-projektünk 6 hektárral és 150.000 növénnyel Németország legnagyobb biodinamikus levendula ültetvénye.

Német innováció: a biopalántától a regionális termesztésen át egészen a desztillációig! Már a friss levendulaolaj illata is meggyőzi az aromaszakértőket és az illatok szerelmeseit, csodálatos virágos Demeter-levendula – made in Detmold! Regionális levendulaprojektünkkel azt szeretnénk megmutatni, hogy pusztán a biolevendula kultúrája által segítettünk a természetnek, hogy három év alatt kipihenje a több évtizedes peszticidszennyezést. Ezt mutatja tavasszal egészen a nyári betakarításig a rengeteg vadméh és dongó jelenléte is a levendulamezőkön. BeeWild a kezdeményezésünk neve, amelynek keretében vásárlóink segítségével már több mint 10.000 eurót gyűjtöttünk a vadméhek megmentésére. Ebből valósítottunk meg 2 hektárnyi vadvirágos rétet és számos rovarszállodát hoztunk létre a legszorgalmasabb kis „munkatársaink” számára.