TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Blog

Fogyás és az aromaterápia

Aura Natura
Aura Natura
2020.10.26 17:39
Fogyás és az aromaterápia

A vanília megállítja az édesség iránti vágyat…

Gyakran érzel vágyat édességekre? Imádsz csokoládét enni? Nem csoda!

 

A Massachusetsi Műszaki Egyetem (USA) munkatársai fedezték fel, hogy az édességevés megemeli a szervezet szerotonin szintjét. Ez az idegsejtjeink által előállított ingerületátvivő anyag boldogságérzetet kelt bennünk, hatására kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak érezzük magunkat. A csokoládéban található kókuszzsír pedig biztosítja a boldogsághormonnak is nevezett endorfin elegendő mennyiségű felszabadulását. Az endorfin energiát szabadít fel a testünkben és segít leküzdeni a depressziót. Ez a kettős hatás felelős azért, hogy a testünk oly gyakran vágyik a zsír és a cukor elegyére.

Azonban az illóolajok segíthetnek, hogy könnyedén meg tudjuk állítani ezt a vágyat: A vanília illóolaj szintén fokozott szerotonin felszabadulást vált ki a szervezetünkben, mint a cukor, emellett az idegműködésünket is erősíti. A kókusz illóolaj növeli a szervezetünk endorfin- és szerotonintermelését, a narancs illóolaj szintén serkenti az endorfintermelődést, a borsmenta olaj pedig segít legyőzni a vágyat, amely az endorfin és szerotonin által irányított működések mögött áll.

A taoasis termékeit itt találod:

Egy recept az édesség iránti vágy leküzdéséhez

Keverjünk össze

  • 1 csepp borsmenta
  • 5 csepp kakaó
  • 3-4 csepp narancs
  • 5 csepp vanília illóolajat
  • 50 gramm mézzel

Amikor ránk tör a falánkság, adjunk egy teáskanálnyit ebből a keverékből egy pohár joghurthoz vagy egy csésze teához, majd fogyasszuk el.

(Idézet Axel Meyer Illatlexikon című könyvéből; TAOASIS Verlag, 1991.)