TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Blog

Sütés, főzés Baldini Bio-Aromákkal - Recepttár

Aura Natura
Aura Natura
2022.03.23 15:35
Sütés, főzés Baldini Bio-Aromákkal - Recepttár

A légtérillatosításban és a kozmetikában már régóta használt összetevők a sokoldalú illóolajok. Aki szívesen veszi körbe magát természetes, tiszta illatokkal, mindenképpen tegyen egy kirándulást az aromakonyhába is!

Ételek és italok készítésekor nemcsak az orrunkkal érzékeljük az értékes eszenciákat, hanem ízlelőbimbóinkkal is. Természetesen friss növényekkel és fűszerekkel főzni egészen különleges élmény, de ezek nem mindig állnak rendelkezésre és főleg nem a megfelelő és kívánt minőségben! Abban az esetben is nagyon praktikus az ehető illóolajok használata, ha egy hozzávalót, fűszert csaknagyon ritkán és kis mennyiségben használunk, mert a kis üvegcsékben, lezárt állapotban sokáig eltarthatók minőségromlás nélkül. Ha egyszer belépett valaki a természetes aromakonyha világába, hamarosan azon veszi észre magát, hogy saját változatokat, kreációkat fejleszt ki.

Alapvetően nem is lehet elrontani ételeink, italaink ízesítését a bio-aromákkal, ha az alábbi 3 alapszabályt betartjuk:

  • Kizárólag élelmiszerként engedélyezett, 100 % tisztaságú, természetes aromákat használjunk, legjobb ha BIO-minőségben.
  • Az olajokat soha ne cseppentsük közvetlenül az ételekbe, italokba, mindig csak hígítva szirupba, mézbe, túróba, tejszínbe, olajba, stb. keverve, ezzel megelőzhető, hogy túladagoljuk őket. Cseppentsük a kívánt mennyiséget egy kanálba, mielőtt az ételbe tennénk.
  • Az aromákat mindig a főzési idő végén adjuk hozzá az ételekhez és nagyon takarékosan adagoljuk őket. Ha sütéshezhasználjuk az aromákat, például kenyerekhez vagy süteményekhez, lehet kicsit nagyobb mennyiséget adagolni, mert a sütésnél, hő hatására valamennyi aroma elillan.

BALDINI Bioaromáink élelmiszer tanusítvánnyal és BIO vagy a legmagasabb organikus minőséget jelölő Demeter minősítéssel rendelkeznek, ezért kivételesen alkalmasak ételek és italok ízesítésére, fűszerezésére. Akár egy népszerű citrusos klasszikusról, egy gyengéd ízű fűszerről vagy egy erős fűszeraromáról van szó – kínálatunkban a több, mint 20 organikus aroma között, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Bioaromáinkkal sokféle finomságot elkészíthetsz: koktélokat, desszerteket, péksüteményeket, de sós ételeket, salátaönteteket vagy leveseket is. Baldini bioaromáink megadják ételeidhez azt a bizonyos pluszt, amit keresel!

Bioaromáink használatához meríts ötleteket letölthető recepttárunkból itt: RECEPTTÁR