TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

NATURREIN Fénygyökér Só 500 g

5 (1 vélemény)
Naturrein Fénygyökér Só 500 g
NATURREIN Fénygyökér Só 500 g
5 (1 vélemény)

Összetevők: kősó 93 %, fénygyökér 5 % (Dioscorea batata, semleges ízű), halit-kristálysó 2 % 

Ez a kősó 84 ásványi anyagot tartalmaz, sejtszinten hasznosítható formában. Nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, mint pl. csomósodásgátlót, jódot vagy ízfokozókat. A halit-kristálysó gyémánt a sók között, amely földdé vált fénynek nevezhető. A fénygyökér garantált biodinamikus termesztésből származik, kézzel szedett és kíméletesen került feldolgozásra.

Bővebben
Márka :
Naturrein
Várható kiszállítás :
2024.05.21
További adatok
Nincs raktáron
4 970 Ft
Egységár: 9,94 Ft/gr
Kiszerelés :
Nincs raktáron
A vásárlásért járó pontok értéke: 50 Ft
Részletek

Összetevők: kősó 93 %, fénygyökér 5 % (Dioscorea batata, semleges ízű), halit-kristálysó 2 % 

Ez a kősó 84 ásványi anyagot tartalmaz, sejtszinten hasznosítható formában. Nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, mint pl. csomósodásgátlót, jódot vagy ízfokozókat. A halit-kristálysó, a gyémánt a sók között, amely földdé vált fénynek nevezhető. A fénygyökér garantált biodinamikus termesztésből származik, kézzel szedett és kíméletesen került feldolgozásra. 

A fénygyökér jelentősége a táplálkozásban 

A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer. 

A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. 

A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt. Egy kínai gyógynövénykönyv az alábbiakat írja róla: „Shan Yao-édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.” A taipei orvosi egyetem (Graduate Institure of Pharmacognoscy Science, Taipei Medical University, Taiwan) egyik felmérésében pedig a következőket írják: „A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immunerősítő.”

Adatok
Cikkszám
N2117
INCI
kősó 93 %, fénygyökér 5 % (Dioscorea batata, semleges ízű), halit-kristálysó 2 %
Vélemények
Átlagos értékelés:
5
(1 vélemény)
Anett
2023.03.10
Finom és értékes, nagyon szeretjük!