TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

MagElla Kert női gyógyfüvek magtrió

MagElla Kert női gyógyfüvek magtrió
MagElla Kert női gyógyfüvek magtrió
MagElla Kert női gyógyfüvek magtrió
MagElla Kert női gyógyfüvek magtrió
MagElla Kert női gyógyfüvek magtrió

Női gyógyfüvek

cickafark, pásztortáska, vasfű

Mindhárom növény teája enyhíti a menstruációs ciklus nehézségeit, segít a lelki egyensúly megőrzésében. Harmonizáló hatásúak. Fénykedvelő növények, nem igényelnek sok gondoskodást.

A huminsav segíti a csírázást és serkenti a növény növekedését. Biogazdálkodásban is alkalmazható.

A vetőmagvak GMO és vegyszermentesek.

Bővebben
Raktáron
4 220 Ft
A vásárlásért járó pontok értéke: 42 Ft
Részletek

cickafark (Achillea millefolium)

 A cickafarkból készített tea enyhíti a menstruációs zavarokat, csökkenti a vérzést és a görcsöket. És ha már túl vagy ezeken, akkor megérkezik a remek változó kor az összes problémájával. A cickafark akkor is veled van, harmonizáló hatása igyekszik ellensúlyozni kibillent állapotodat. Egyensúlyodat visszanyerve is segíthet még ez a növény petefészek-, hüvely- és méhgyulladás esetén, mert kiváló gyulladáscsökkentő hatású.

Virágzó hatásvégeit szedd le és frissen vagy szárítva készíts belőle főzetet.

A cickafark évelő növény, vagyis a tél közeledtével visszahúzódik, majd tavasszal ismét kihajt. 50-80 cm magasra nő, júniustól jelennek meg sátorszerű fehéres virágai. A fényben érzi jól magát, igénytelen, szárazságtűrő, a talaja jó vízelvezető legyen.

Már augusztus végén – szeptember elején elvethető a szabad ég alá, de ha erről lemaradtál, március második felétől pótolhatod. A vetésmélység 0,5 cm-nél ne legyen nagyobb, mert ún. fényre csírázó növény. De szórhatod közvetlenül a talajra, majd finoman takard kelésig. Szárazságtűrő ugyan, de a csírázáshoz öntözd meg.

 

pásztortáska (Capsella-bursa pastoris)

Társ a női bajokra – írják a füveskönyvek. Gyógyhatásai között említik a menstruációs ciklus szabályozást, a méhizmokra hatva menstruációs fájdalomcsökkentést. Serkenti a vérkeringést, ezáltal vérereink tisztán tartásába is besegít, valamint csillapítja az erős menstruációs vérzést.

Leveses-virágos hajtásából főzz gyógyteát.

Egyéves (vagy kettő, és akkor csak a második évben hajlandó virágozni) növény, tőlevélrózsát fejleszt, amelyből kimagaslanak apró fehér virágos és levélkés szárai áprilistól júniusig, majd másodvirágzásként szeptemberben. 10-20 cm alacsony. 

Magvait tavasszal vesd el napos helyre, ami jó vízelvezetésű, például homokos.

 

vasfű (Verbena officinalis)

A vasfüvet a menstruációs zavarokat enyhítő hatása mellett általános erősítő szerként is említik a régi könyvek. Kimerültség, fáradtság, vérszegénység, avagy sors általi megpróbáltatások? Sebaj, mert van vasfű magod, amelyből növényt nevelhetsz, majd bármely virágzó föld feletti részéből teát készítve máris visszanyered életkedvedet. (Telihold környékén, lehetőleg napsütéses délután gyűjtsd be!)

 

A vasfű kétéves vagy évelő növény (ezt majd ő eldönti), amely 40-80 cm magasra nő, bájos halványlila virágai június-júliusban nyílnak. Szereti a napot, elviseli a szárazságot, nem különösebben igényes környezetére. Alacsony hőmérsékleten lassan csírázik, inkább május elején vessük ki a magokat, mélysége ne legyen több 0,5 cm-nél, mert fényre csírázó. Üvegházi vagy fólia alatti vetéssel (február-március) biztosabb csírázást érsz el.

 

Huminsav

 - serkenti a növények csírázását, növekedését, tápanyag felvételét és a gyökérképződést.

 - javítja a termés minőségét és mennyiségét, a növények ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben.

Alkalmazása:

vízben feloldva (1 g/2 liter) öntözd vele a növényt

 

Tartalom:

cickafark mag 2 g

pásztortáska mag 2 g

vasfű  mag 2 g

3 db tölgyfa növényjelző

huminsav 20 g

ismertető

Adatok
Cikkszám
MEK007
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!