TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Taoasis

Aromaterápia, aromakonyha demeter-minőségben, a legtisztább alapanyagokból! Vannak olyan eszenciák, amelyek története évszázados hagyományokra tekint vissza, és amelyek illata még ma is az egész világon ismert. A tiszta illóolajok a természet csodái – és az ember kultúrájának részei, amelyeket szenvedéllyel és teremtő szorgalommal nyernek ki aromás növényekből.
Csak sokéves tapasztalattal, gondossággal és az egyes növényfajok pontos ismeretében lehet magas minőségű illóolajokat előállítani.
A TAOASIS elnevezés a kínai TAO és az arab OÁZIS szavak szintézise, amely szabadon fordítva annyit jelent, hogy „élet a természettel összhangban”. „Feel The Spirit of Nature” a TAOASIS cégfilozófiáját szimbolizálja.
Amikor 1981-ben a cégalapító és szakkönyvíró Axel Meyer első könyve megjelent, a TAOASIS nem volt több egy víziónál. Az azt követő években a főleg az egészséges táplálkozással kapcsolatos könyvekkel foglalkozó kis kiadó gyorsan növekedett és a könyvesboltokban vezető szerepre tett szert az egészségről és a vegetáriánus táplálkozásról szóló művek területén.

Az illatos esszenciák iránti személyes vonzalom nyomán 1991-ben megjelent az „Illatok kis lexikonja”, amely aromaterápia témában az első német szakkönyvek egyike volt. Azóta ez a kiadvány 11. kiadást élt meg, jelenleg teljesen átdolgozott formában számos színes fotóval illusztrálva érhető el. Ezzel a standard művel áthelyeződött a kis kiadó súlypontja és döntően megváltozott a fejlődése. A lexikonban bemutatott illatok iránti egyre növekvő kereslet arra ösztönzött, hogy ezeket az illatokat elérhetővé kell tenni. Ez meg is történt – méghozzá kizárólag gyógyszertárakon keresztül. A kis kiadó egy sikeres innovatív családi vállalkozássá nőtte ki magát, amely 12.000 ügyféllel rendelkezik Németországban, Svájcban és Ausztriában, amely országokban piacvezető gyártó az aromaterápia területén a gyógyszertári szektorban. 2005 óta létezik a Baldini márka, amelyet kifejezetten a bio-kereskedelem számára fejlesztettünk ki, és a súlypontot a térillatosításra és az aromakonyhára helyeztük. Vannak olyan esszenciák, amelyek története évszázados hagyományokra tekint vissza, és amelyek illata még ma is az egész világon ismert. A tiszta éterikus (illó) olajok a természet csodái – és az ember kultúrájának részei, amelyeket szenvedéllyel és teremtő szorgalommal nyernek ki aromás növényekből.

Azonban nem minden növény alkalmas értékes éterikus olajok kinyerésére. Csak sokéves tapasztalattal, gondossággal és az egyes növényfajok pontos ismeretében lehet magas minőségű éterikus olajokat előállítani. Ahhoz, hogy a teljes természetes hatóanyagspektrumot megkapjuk, a TAOASIS termékekhez csak a legjobb éterikus olajokat válogatjuk ki. Az értékes esszenciák túlnyomó többségét még ma is a bevált hagyományos vízgőz desztillációval nyerjük. Ugyanilyen hagyományos módon állítjuk elő egyre népszerűbb bázisolajainkat. A jojóba-, mandula- vagy a ligetszépe olajat, valamint a citrusolajokat is kímélő hidegsajtolással állítjuk elő. Az első osztályú Taoasis-bázisolajok, amelyek az aromakozmetikában a bőr teljes felületén alkalmazhatók, – egy kivétellel – ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak.

A TAOASIS elnevezés a kínai TAO és az arab OÁZIS szavak szintézise, amely szabadon fordítva annyit jelent, hogy „élet a természettel összhangban”. „Feel The Spirit of Nature” a TAOASIS cégfilozófiáját szimbolizálja, amely a következő súlypontokban tükröződik.