TOP termékek

Szavazás

hello@auranatura.hu | Ingyenes házhoz szállítás már 15.000 Ft felett!

Blog

Martina Gebhardt kozmetika - általános használati tanácsok

Aura Natura
Aura Natura
2022.02.08 13:59
Martina Gebhardt kozmetika - általános használati tanácsok

A Martina Gebhardt kozmetikumok koncentrált hatóanyagtartalmú készítmények, amelyeket úgy alakítottunk ki, hogy támogassák a bőr természetes funkcióit, így az visszataláljon eredeti egyensúlyi helyzetébe és képes legyen tartósan fenntartani azt. A különböző kizárólag természetes, döntően biodinamikus termesztésből származó alapanyagaink gondos megválasztásával olyan készítmény családokat hoztunk létre, amelyek minden létező bőrállapot esetében hatékony biokozmetikai ápolási lehetőségeket biztosítanak. A bőrállapotunknak megfelelő készítményeink kiválasztása mellett van néhány ápolási alapelvünk, amelyek betartása lényegesen hatékonyabbá teheti kozmetikumaink használatát.

Az egyes Martina Gebhardt arcápolási termékcsaládok termékei sorozatként alkotnak egységet: a tisztítás, tonizálás és hidratálás alapápolási lépések figyelembevételével lettek összeállítva. A termékcsaládok különböző készítményei (tisztítótej, tonik, arctej, krém) egymást kiegészítve biztosítják a hatékony otthoni arcápolást. Az alapápolást biztosító kozmetikumaink középpontjában mindig egy meghatározott, az adott bőrállapot harmonizálást legmegfelelőbben szolgáló speciális gyógynövény kivonat áll, spagírikus esszencia formájában. (A spagírikus esszenciákról ITT olvashat bővebben.) A spagírikus esszenciák mélyen belenyúlnak a bőrműködés folyamataiba, ők indítják be és tartják fenn a bőr alapvető tisztulási és harmonizálódási folyamatait. Köréjük épülnek fel kompozíciót alkotva a különböző ápoló növénykivonatok, zsírok, olajok és egyéb természetes hatóanyagok. Tehát az első szempont, hogy kiválasszuk a bőrállapotunknak legmegfelelőbb Martina Gebhardt kozmetikumokat. A teljesség igénye nélkül a különböző bőrállapotokra a következő termékeinket ajánljuk:

Száraz, érzékeny bőr

Allergiára, gyulladásokra, kiszáradásra hajlamos érzékeny bőr

Érett, ráncképződésre hajlamos bőr

Érett, erjét vesztett, petyhüdt bőr

Zsíros, tisztátalanságokra hajlamos bőr

Vegyes bőr

A Martina Gebhardt kozmetika arcápolási koncepciója figyelembe veszi a bőr természetes, nappali-éjszakai ritmusát. Bőrünk éjszakai működésére jellemző, hogy ilyenkor indulnak el fokozottan a regeneráló, felépítő és kiválasztási folyamatai, amelyek nagyjából éjfél és hajnal 4 óra között a legintenzívebbek. Az esti arcápolás során azt kell biztosítanunk, hogy ezek az anyagcsere folyamatok akadálytalanul és zavartalanul működjenek a bőrben, a nappali ápolás során viszont elsősorban a bőr külső védelméről és nedvességtartalmának megőrzéséről kell gondoskodnunk. Ezért a helyes natúrkozmetikai gyakorlatban a bőr nappali és esti ápolása eltér egymástól.

 

Reggelente először öblítsük le arcbőrünket hideg vízzel. Miért csak vízzel? Éjjel izzad a bőr, az izzadság csak enzimtartalmú vízben oldódó anyagokat transzportál és ezek vízzel könnyen eltávolíthatók. Itt ugyanaz az elv érvényesül, mint a tejeskannák tiszításánál: először hideg, aztán meleg. Ne használjunk szappant az arctisztításhoz. Aki szeretné, a vérkeringést fokozó hideg vizes lemosás után, meleg vízzel is lemoshatja az arcát. Ezután alkalmazzuk a bőrállapotunknak megfelelő arctisztító tejet, amellyel gyengéden átmaszírozzuk a nedves bőrt, majd a felesleges tisztótej maradványt meleg vízzel lemossuk. A tisztító tejjel történő arctisztítást végezhetjük vattakorong segítségével is.

Hetente néhány alkalommal el kell távolítani az epidermisz felesleges hámrészecskéit is. Erre a legmegfelelőbb egy finom száraz kefe vagy egy száraz természetes szivacs, ill. frottír mosdókesztyű. A száraz lekeféléssel a vérkeringést is serkentjük egy kicsit. A bőr mélytisztításához és hámrétegének megújításához használhatjuk a Martina Gebhardt Arc- és dekoltázs peelingünket is.

Ezt követően töröljük szárazra a bőrt és vigyük fel az arcvizet, tonikot, jól paskoljuk bele a bőrbe és ezután a még nedves bőrbe masszírozzuk bele a nappali hidratáló krémet. Legalább 1-2 percig hagyjuk hatni a krémet, majd az esetleges felesleget távolítsuk el, vagy ha szükséges krémezzünk még egy kicsit utána. Az arckrém alternatívájaként használhatjuk a könnyebb állagú arctejet is, amelyet könnyebb eloszlatni a bőrön és különösen forró nyári napokon kellemes hatású. Kizárólagos használata azonban nem elegendő bőr hidrolipid rétegének egyensúlyban tartásához, mivel zsírtartalma ehhez nem elég magas.

Az arctej és a krém kombinálása egy jó lehetőség az individuális emulziótípus létrehozására. Egyszerűen keverjünk össze tenyerünkben egy keveset az arctejből és a krémből és kenjük be vele az arcunkat!

A tonizálás után és a nappali áplókrém alkalmazása között végezzük el a szemkörnyék ápolását speciális szemkörnyékápolóval, és használhatunk hetente 1-2 alkalommal intenzív ápoló készítményeket (arcpakolások, maszkok), illetve ugyancsak ekkor vigyük fel bőrünkre a kúraszerűen alkalmazott intenzív arcápoló készítményeinket (intenzív magolaj kapszulák, elixírek).

 

Este a reggeli vizes lemosással ellentétben kizárólag a tisztító tejet kell használni, mivel a napközben a bőrre lerakódott szennyeződések a bőr enyhén zsíros felszínén tapadnak meg, melyeket csak egy ilyen zsíroldó emulzióval tudunk hatékonyan eltávolítani a bőrünk felszínéről.  A tisztítótej előnye, hogy szappan- és tenzidmentes. Emulgálja a bőrön a víz- és zsíroldékony szennyeződéseket, melyet aztán langyos vízzel mosunk le. A tisztítótejben található visszazsírozó szubsztanciáknak köszönhetően, mint az olivaolaj és a mandulaolaj, a bőr a tisztítás után nagyon puha és finom tapintásúvá válik. Ez azt jelenti, hogy nem kell bekrémezni, ami azért fontos, mert a bőr éjjel izzad, és minden krém, legyen az bármilyen természetes, gátolja a bőr éjszakai intenzív anyagcseréjét. A kozmetikai ipar azon érve, hogy a bőr csak éjszaka vesz fel tápanyagokat, semmi más, mint pusztán egy jól működő reklámtrükk. Ezzel mindjárt két krémet adnak el egy nappalit és egy éjszakait.

Tisztítás után tonizáljuk a bőrt arcvízzel, tonikkal és mást nem használunk az éjszakai alap arcápoláshoz.

Lehetséges, hogy eleinte problémának tekintjük ezt a zsírmentes éjszakai arcápolást, de egy rövid átállási időszakot követően már nem okoz nehézséget lemondani az esti krémezésről. Különösen akkor jelenthet problémát az átállás, ha előtte úgynevezett „ éjszakai hidratáló krémet” használt valaki hosszabb időn át, melyeket gyakran erősen tartósítanak. Mivel az epidermisz 28 naponta megújul, legkésőbb ez idő elteltével történik meg az átállás, de többnyire már hét nap után is jelentősen normalizálódhat a bőrünk természetes működése.

Mivel a spagírikus növényi kivonatok a bőr méregtelenítését is elősegíthetik, az első napokban, főleg nagyon terhelt bőr esetén, fokozott anyagcseretermelésre kerülhet sor: fokozódik faggyútermelődés, és ezért eltömődhetnek a pórusok. Ilyenkor ajánlott naponta többször a magas gyógynövénykivonat-tartalmú arvizet, tonikot használni, amely felgyorsítja a méregtelenítési folyamatokat.

Ugyancsak az esti arcápolás során használhatók kúraszerűen, intenzív ápolóként a SensiSana 7-napos szérum kúraampulláink is.

Miért hasznos az arcvíz, tonik használata? Az arcvízben erősebb gyógynövénykivonatokat lehet felhasználni, amelyek egy nem tartósítószermentes krém koncentrációjában nem lennének eltarthatók. Egy víz az olajban emulziótípusban főleg az olajok és a lipofil kivonatok a hatóanyagvivők. Az arcvízbe hidrofil növényi oldatok kerülnek. Mindkét hatóanyagtípus egyformán fontos a bőr számára. Tehát az arcvíz, tonik fontos kiegészítése a víz az olajban emulziónak, krémnek.